Shopping as usual!

Just nu gör vi Gallerian redo för framtiden. Vi bygger om och skapar mer plats för shopping, mode och för fler spännande matkoncept. Under tiden är det ”shopping as usual”, alla dagar i veckan och butikerna är fyllda med säsongens nyheter. Välkommen till Gallerian!

Det händer grejer med
Stockholms populäraste Galleria!

Från att ha varit en galleria med fem fristående byggnader, skapar vi nu ett helt nytt citykvarter där allt hänger ihop. Från Gallerian i botten till en takterrass högst upp med panoramautsikt över Stockholm. Däremellan; två nya hotell, innovativa kontorsmiljöer och ett återuppväckt Brunkebergstorg med restauranger, uteserveringar och magnoliaträd.

I Gallerian gör vi rum för ännu mer shopping, mode och inspiration från ledande svenska och internationella varumärken. Vi kommer även att göra plats för fler spännande matkoncept.

Mer shopping

Där Clas Ohlson och BR Leksaker tidigare låg bygger vi ett helt nytt hus som fylls med shopping i två plan. Shoppingdelen invigs lagom till julhandeln 2018 och resten av huset väntas vara klart i början av 2019.

Fler mötesplatser

Mitt i Gallerian – upp mot Brunkebergstorg – har vi byggt en ny umgängesvänlig trappa i flera etage med caféer och restauranger. Själva Brunkebergstorg har gjort om från grunden med romantiska magnoliaträd, stämningsfull belysning och stenläggning av finaste bohusgranit.

Nya matupplevelser

Ovanför Gallerians huvudentré mot Hamngatan byggs nya våningsplan med plats för spännande fik- och restaurangkoncept. Klart i början av 2019.

Nya stadsmiljöer

Huset där H&M och Bik Boks flaggskeppsbutiker ligger får ett rejält ansiktslyft. På utsidan blir det en helt ny fasad med vackert glas som speglar staden.

Nya bostäder på Regeringsgatan

Ovanpå Gallerian-entrén mot Regeringsgatan byggs ett helt nytt bostadshus. I bottenvåningen flyttar restaurangerna Tures och Hamngatan Stories tillbaka, men i en helt ny miljö. I början av 2019 beräknar vi att flyttlådorna bärs in.

Två nya livsstilshotell

Tillsammans med hotellgurun Petter Stordalen har vi byggt två nya hotell vid Brunkebergstorg. Hobo är en urban oas för moderna resenärer i sju våningar varav två är sällskapsytor. At Six är ett samtida lyxhotell som förutom lyxiga rum och presidentsvit även har restaurangen TAK med panoramavy över stan. Perfekta stopp efter dagens shopping!

Nytt hus mot Sergels torg

På Malmskillnadsgatan, vid bron över Hamngatan, får huset en helt ny gestalting med en färgton i champagne och blänkande glas från golv till tak. Invändigt blir det nya kontor och ny spännande shopping. Inflyttning sker hösten 2018.

Vill du veta mer om vad som händer i Gallerian och kvarteret?

Följ @gallerian på Instagram och Facebook.